Ostukorv

Lõhe ja ahjukartulid

Koostisosad

  • 600 g lõhet
  • 600 g kartulit
  • 1 spl valge veini äädikat
  • Rosmariini maitse järgi
  • Tüümiani maitse järgi
  • Soola maitse järgi
  • Extra virgin oliiviõli maitse järgi
  • Must pipar maitse järgi

Valmistamine

  1. Koorige kartulid ja lõigake need poole sentimeetri paksusteks viiludeks.
  2. Pange pott veega tulele ja lisage äädikas. Viige vesi keema.
  3. Keetke kartuleid soolaga maitsestatud keeva veega potis kuni need muutuvad pehmeks, kuid mitte liiga pehmeks.
  4. Samal ajal määrige ahjuplaat oliiviõliga ja lisage tüümiani ja rosmariini oksad.
  5. Nõrutage kartulid ja asetage need ahjuplaadile. Piserda oliiviõliga ja küpseta eelsoojendatud ahjus 200°C juures 25 minutit.
  6. Eemaldage plaat ahjust ja lükake kartulid külgedele. Asetage lõhefileed keskele ja maitsestage soolaga.
  7. Muutke ahju režiim staatiliseks ja küpsetage 190°C juures umbes 15 minutit.
  8. Pärast seda küpsetamist muutke ahju taas ventilaatori režiimi ja küpsetage veel 10 minutit, et saavutada ilus krõbedus.
  9. Maitsesta soola ja pipraga ning serveeri kuumalt.

Säilitamine

Säilitage lõhe ja kartulid õhukindlas konteineris külmkapis maksimaalselt kaks päeva. Külmutamist ei soovitata.

Nõuanded

Mõnikord kasutatakse küpsetamisel erinevaid ahjurežiime: staatiline režiim hoiab toitu kuivamast ja ventilaatori režiim loob krõbeda kooriku. Lõhe ja kartulid vajavad erinevaid küpsetusaegu, seega on oluline neid eraldi keeta ja siis koos küpsetada.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

© Gustus Trade OÜ

Priivaatsuspoliitika