Koostisosad
- 600 g lõhet
- 600 g kartulit
- 1 spl valge veini äädikat
- Rosmariini maitse järgi
- Tüümiani maitse järgi
- Soola maitse järgi
- Extra virgin oliiviõli maitse järgi
- Must pipar maitse järgi
Valmistamine
- Koorige kartulid ja lõigake need poole sentimeetri paksusteks viiludeks.
- Pange pott veega tulele ja lisage äädikas. Viige vesi keema.
- Keetke kartuleid soolaga maitsestatud keeva veega potis kuni need muutuvad pehmeks, kuid mitte liiga pehmeks.
- Samal ajal määrige ahjuplaat oliiviõliga ja lisage tüümiani ja rosmariini oksad.
- Nõrutage kartulid ja asetage need ahjuplaadile. Piserda oliiviõliga ja küpseta eelsoojendatud ahjus 200°C juures 25 minutit.
- Eemaldage plaat ahjust ja lükake kartulid külgedele. Asetage lõhefileed keskele ja maitsestage soolaga.
- Muutke ahju režiim staatiliseks ja küpsetage 190°C juures umbes 15 minutit.
- Pärast seda küpsetamist muutke ahju taas ventilaatori režiimi ja küpsetage veel 10 minutit, et saavutada ilus krõbedus.
- Maitsesta soola ja pipraga ning serveeri kuumalt.
Säilitamine
Säilitage lõhe ja kartulid õhukindlas konteineris külmkapis maksimaalselt kaks päeva. Külmutamist ei soovitata.
Nõuanded
Mõnikord kasutatakse küpsetamisel erinevaid ahjurežiime: staatiline režiim hoiab toitu kuivamast ja ventilaatori režiim loob krõbeda kooriku. Lõhe ja kartulid vajavad erinevaid küpsetusaegu, seega on oluline neid eraldi keeta ja siis koos küpsetada.