Ostukorv

Tatraküpsised

Koostisosad (11 tükki)

  • 250 g tatrajahu
  • 125 g tavalist jahu (Farina 00)
  • 140 g külma võid
  • 140 g pruuni suhkrut
  • 2 muna
  • 175 g mustikamoosi (täidiseks)

Juhised

Kuidas valmistada tatrajahuküpsiseid

  1. Pange tatrajahu ja tavaline jahu köögikombaini, seejärel lisage külm või ja töötlege, kuni segu muutub liivaseks.
  2. Lisage pruun suhkur ja munad ning töötlege uuesti, kuni segu on ühtlane.
  3. Tõstke segu töölauale ja sõtke kiiresti ühtlaseks. Mähi tainas toidukilesse ja lase vähemalt 20 minutit külmkapis seista.
  4. Kerge jahuveega puistatud pinnal rulli tainas umbes 3 mm paksuseks ristkülikuks.
  5. Kasutades 6,5 cm läbimõõduga küpsisevormi, lõika välja 22 küpsist. Seejärel tee 3 cm läbimõõduga väiksema vormiga 11 küpsisesse auk.
  6. Aseta küpsised küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta eelsoojendatud ahjus 180 kraadi juures umbes 20 minutit.
  7. Lase küpsistel täielikult jahtuda, enne kui määrid tervele küpsisele mustikamoosi kas pritskoti või teelusikaga.
  8. Aseta auguga küpsis ettevaatlikult peale ja vajuta kergelt, et moos jaotuks ka servadesse.

Säilitamine

Hoidke tatrajahuküpsiseid kuni 3-4 päeva õhukindlas anumas.

Soovi korral võite tainast säilitada ka külmkapis 3-4 päeva või külmutada.

Nõuanne

Lisage tainale hakitud rosmariini, mis sobib suurepäraselt tatrajahu maitsega. Võite kasutada ka erinevaid moose, kuid soovitame kasutada värskeid ja hapukaid moose.

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

© Gustus Trade OÜ

Priivaatsuspoliitika