Koostisosad (11 tükki)
- 250 g tatrajahu
- 125 g tavalist jahu (Farina 00)
- 140 g külma võid
- 140 g pruuni suhkrut
- 2 muna
- 175 g mustikamoosi (täidiseks)
Juhised
Kuidas valmistada tatrajahuküpsiseid
- Pange tatrajahu ja tavaline jahu köögikombaini, seejärel lisage külm või ja töötlege, kuni segu muutub liivaseks.
- Lisage pruun suhkur ja munad ning töötlege uuesti, kuni segu on ühtlane.
- Tõstke segu töölauale ja sõtke kiiresti ühtlaseks. Mähi tainas toidukilesse ja lase vähemalt 20 minutit külmkapis seista.
- Kerge jahuveega puistatud pinnal rulli tainas umbes 3 mm paksuseks ristkülikuks.
- Kasutades 6,5 cm läbimõõduga küpsisevormi, lõika välja 22 küpsist. Seejärel tee 3 cm läbimõõduga väiksema vormiga 11 küpsisesse auk.
- Aseta küpsised küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta eelsoojendatud ahjus 180 kraadi juures umbes 20 minutit.
- Lase küpsistel täielikult jahtuda, enne kui määrid tervele küpsisele mustikamoosi kas pritskoti või teelusikaga.
- Aseta auguga küpsis ettevaatlikult peale ja vajuta kergelt, et moos jaotuks ka servadesse.
Säilitamine
Hoidke tatrajahuküpsiseid kuni 3-4 päeva õhukindlas anumas.
Soovi korral võite tainast säilitada ka külmkapis 3-4 päeva või külmutada.
Nõuanne
Lisage tainale hakitud rosmariini, mis sobib suurepäraselt tatrajahu maitsega. Võite kasutada ka erinevaid moose, kuid soovitame kasutada värskeid ja hapukaid moose.