Koostisosad
- Valge maisijahu (eelküpsetatud) – 320 g
- Vesi – 400 g
- Maisiõli – 1 spl
- Peen sool – 1 tl
- Veiseliha – rinnatükk 1350 g
- Sibulad – 350 g
- Punased paprikad – 350 g
- Küüslauguküüs – 1 tk
- Vesi – 500 g
- Rumm – 40 g
- Extra virgin oliiviõli – 2 spl
- Suitsetatud paprika – 1 spl
- Jahvatatud köömned – 1 spl
- Must pipar – 1 spl
- Avokaado – 2 tk
- Laimimahl – 1 tk
- Extra virgin oliiviõli – 1 spl
- Peen sool – maitse järgi
- Edamer juust – 120 g (riivimiseks)
- Petersell – maitse järgi
Valmistamine
1. Lihaga marineerimine
Aseta veiseliha rinnatükk vormi ja maitsesta soola, paprika, köömnete ja pipraga. Masseeri liha korralikult igast küljest ja lase toatemperatuuril vähemalt 2 tundi seista. Samal ajal puhasta ja tükelda sibulad ja paprika.
2. Liha küpsetamine
Pärast marineerimisaega kuumuta õli kastrulis ja pruunista liha igast küljest 10 minutit. Tõsta liha kõrvale ja lisa sibulad ning paprika samasse kastrulisse. Lisa purustatud küüslauguküüs ja sega läbi. Pärast 5 minutit kalla juurde rumm ja lase aurustuda, seejärel pane liha tagasi kastrulisse ja lisa vesi. Kata kaanega ja hauta keskmisel kuumusel umbes 2 ja pool tundi.
3. Arepade valmistamine
Liha küpsemise lõpu poole alusta arepade valmistamist. Vala vesi kaussi, lisa sool ja õli ning sega, et sool lahustuks. Lisa järk-järgult maisijahu, segades sõrmeotstega, kuni saad pehme ja ühtlase taina. Lase tainal kausis umbes 3 minutit seista.
Jaga tainas 8 võrdsesse ossa, igaüks umbes 90 g. Vormi tainast pallid ja vajuta neid peopesaga, kuni nende paksus on 1,5 cm.
4. Arepade praadimine
Kuumuta pannil paar supilusikatäit maisiõli ja prae arepasid keskmisel kuumusel 4 minutit ühel küljel ja 3 minutit teisel küljel, kuni need on kuldpruunid ja kergelt laigulised. Hoia valmis arepasid ajutiselt kaetuna köögirätikuga.
5. Liha ja lisandite ettevalmistamine
Kui liha on küps, tõsta see kaussi ja tükelda kahvliga, eemaldades rasva ja kondid. Lisa küpsetusvedelik koos köögiviljadega ja sega korralikult läbi.
Guacamole valmistamiseks lõika avokaadod pooleks ja võta viljaliha kaussi. Lisa laimimahl, õli ja sool ning purusta kahvliga, kuni segu on kreemjas.
6. Arepade täitmine
Lõika arepad horisontaalselt pooleks ja täida tükeldatud lihaga, guacamole, riivitud Edameri juustu ja hakitud peterselliga.
Naudi oma maitsvaid arepasid lihaga!
Säilitamine ja nõuanded
Soovitatav on arepad tarbida kohe pärast valmistamist. Täitmata arepad võib peale küpsetamist külmutada. Kui soovid, võid veiseliha asendada kanaga, et vähendada küpsemisaega, ja lisada värskeid kirsstomateid pipra asemel. Edameri juustu asemel võid kasutada ka mõnda muud meelepärast juustu. Kui sulle meeldib koriander, proovi peterselli asemel kasutada värsket koriandrit!