Ostukorv

Meriahvena ceviche

Koostisosad

  • 500 g värsket ja puhastatud meriahvena fileed
  • 1 sidrun
  • 1 laim
  • 1 punane sibul
  • 1 punane tšillipipar
  • Värske koriander
  • Extra virgin oliiviõli
  • Sool
  • Must pipar

Juhised

  1. Puhasta kala. Loputa voolava vee all ja eemaldage sisikond, seejärel loputa uuesti eemaldamaks kõik jäägid.
  2. Lõika kala fileed kaldus lõigetes, järgides selgroogu, saamaks kätte fileed. Lõika fileed esmalt ribadeks ja siis ühtlasteks kuubikuteks.
  3. Pressi sidrun ja laim ning vala mahl kalakuubikutele.
  4. Haki peenelt sibul, tšillipipar (eemalda seemned) ja koriander.
  5. Lisa kõik koostisosad kalale, maitsesta oliiviõli, soola ja pipraga ning sega õrnalt läbi.
  6. Kata toidukilega ja lase külmikus marineerida 15-20 minutit, et maitsed seguneksid.
  7. Serveeri rooga värske koriandri lehtede ja laimiviiludega, lisades veidi marinaadi.

Säilitamine

Ceviche on parim värskelt tarbituna. Soovitatav on valmistada see vahetult enne serveerimist, kuna tsitrusmahlas marineerimine muudab kala aja jooksul liiga pehmeks. Vajadusel võib säilitada külmkapis kuni 1 päeva.

Nõuanne

Kvaliteetne kala on olulise tähtsusega parima ceviche valmistamiseks. Veendu, et kasutad värsket ja kvaliteetset meriahvena fileed. Ära pikenda marineerimisaega üle 15-20 minuti, et kala jääks õrn ja maitsev.

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

© Gustus Trade OÜ

Priivaatsuspoliitika