Ostukorv

Ahjupaprikad

Ahjus küpsetatud paprikad on lihtne ja maitsev lisand, mida saab pakkuda paljude erinevate pearoogade kõrvale. Nende küpsetamine ahjus annab paprikatele õrna suitsuse maitse ja muudab need pehmeks. Ideaalne ka rustikaalseks eelroaks, serveerides neid koos röstsaia ja oliividega!

Koostisosad (4 inimesele):

  • 1 kg punaseid paprikaid
  • 1 kg kollaseid paprikaid
  • 100 g taggiasca oliive
  • 1 küüslauguküüs
  • Petersell (maitse järgi)
  • Extra vääris oliiviõli (maitse järgi)
  • Sool (maitse järgi)
  • Must pipar (maitse järgi)

Valmistamine:

  1. Ettevalmistus ja küpsetamine
    Kuumuta ahi 220 kraadini (staatiline kuumus). Aseta paprikad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja soola neid kergelt. Küpseta paprikaid eelsoojendatud ahjus umbes 50 minutit, kuni nahk on kergelt pruunistunud. Tõsta paprikad ahjust välja ja aseta kaussi, seejärel kata need toidukilega. Lase neil jahtuda, et aur aitaks nahka pehmendada ja seejärel on kergem paprikad koorida.
  2. Paprikate koorimine ja maitsestamine
    Koori ja puhasta paprikad seemnetest. Lõika paprikate viljaliha ribadeks, umbes 1 cm laiusteks. Aseta paprikaribad kaussi. Haki peeneks küüslauk ja petersell ning lisa paprikatele. Sega juurde ka oliivid.
  3. Serveerimine
    Maitsesta paprikad oliiviõli, soola ja pipraga. Sega hoolikalt läbi ning lase roal külmkapis seista vähemalt 20 minutit, et maitsed omavahel seguneksid. Serveeri paprikad jahtunult koos röstsaia või teiste lisanditega.

Säilitamine:

Ahjus küpsetatud paprikaid saab säilitada külmkapis õhukindlas anumas kuni 3-4 päeva.

Nõuanne:

Soovi korral võid serveerimisel lisada veidi palsamiäädikat või punase veini äädikat, mis annab roale kergelt hapuka nüansi, mis sobib hästi paprika magususega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

© Gustus Trade OÜ

Priivaatsuspoliitika