Ostukorv

Spinatipirukas

Koostisosad

  • 100 g külma võid
  • 200 g jahu (“00” tüüpi)
  • 50 g külma vett
  • sutsu soola
  • pipart maitse järgi
  • 550 g spinatit
  • 30 g värsket rohelist sibulat (umbes 2 tk)
  • oliiviõli
  • 3 muna
  • 200 g värsket koort
  • 80 g Caciocavallo juustu või 120 g Gorgonzola juustu (tugevama maitse saavutamiseks)
  • tüümianit maitse järgi

Juhised

  1. Sega kausis jahu ja tükeldatud külm või, näppude vahel pudistades, kuni segu muutub purutaoliseks. Lisa sool ja pipar ning sega ühtlaseks massiks.
  2. Lisa külm vesi vähehaaval, segades, kuni tainas on ühtlane. Vormi tainas palliks, mässi kilesse ja pane külmkappi umbes 1 tunniks tahenema.
  3. Vahepeal lõika roheline sibul ja prae madalal kuumusel paar minutit oliiviõlis.
  4. Lisa pestaud spinatilehed ja kuumuta paar minutit kaane all, kuni spinat on närbunud. Maitsesta soola ja pipraga ning jäta jahtuma.
  5. Võta tainas külmkapist ja rulli jahusel laual lahti umbes 1 mm paksuseks. Vooderda 22 cm läbimõõduga võitatud pirukavorm tainaga, lõika üle ääre ulatuvad tainaribad ära.
  6. Täidise jaoks sega omavahel kahvliga munad ja koor. Lisa juustukuubikud ning sega.
  7. Kihti pooled jahtunud spinatilehed taina põhjale, vala peale munasegu ja lisa juustukuubikud.
  8. Laota peale ülejäänud spinatilehed ja tüümian. Kata tainaribadega, tehes võrestiku mustri. Küpseta 180°C juures 55 minutit. Lase enne lahtilõikamist pisut jahtuda.

Säilitamine

Hoia spinatiküpsetist külmkapis ja tarvita 2 päeva jooksul. Küpsetist võib ka pärast küpsetamist külmutada.

Nõuanded

Tugevama maitse saavutamiseks võib Caciocavallo juustu asemel kasutada 120 g Gorgonzola juustu.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

© Gustus Trade OÜ

Priivaatsuspoliitika