Koostisosad
- 100 g külma võid
- 200 g jahu (“00” tüüpi)
- 50 g külma vett
- sutsu soola
- pipart maitse järgi
- 550 g spinatit
- 30 g värsket rohelist sibulat (umbes 2 tk)
- oliiviõli
- 3 muna
- 200 g värsket koort
- 80 g Caciocavallo juustu või 120 g Gorgonzola juustu (tugevama maitse saavutamiseks)
- tüümianit maitse järgi
Juhised
- Sega kausis jahu ja tükeldatud külm või, näppude vahel pudistades, kuni segu muutub purutaoliseks. Lisa sool ja pipar ning sega ühtlaseks massiks.
- Lisa külm vesi vähehaaval, segades, kuni tainas on ühtlane. Vormi tainas palliks, mässi kilesse ja pane külmkappi umbes 1 tunniks tahenema.
- Vahepeal lõika roheline sibul ja prae madalal kuumusel paar minutit oliiviõlis.
- Lisa pestaud spinatilehed ja kuumuta paar minutit kaane all, kuni spinat on närbunud. Maitsesta soola ja pipraga ning jäta jahtuma.
- Võta tainas külmkapist ja rulli jahusel laual lahti umbes 1 mm paksuseks. Vooderda 22 cm läbimõõduga võitatud pirukavorm tainaga, lõika üle ääre ulatuvad tainaribad ära.
- Täidise jaoks sega omavahel kahvliga munad ja koor. Lisa juustukuubikud ning sega.
- Kihti pooled jahtunud spinatilehed taina põhjale, vala peale munasegu ja lisa juustukuubikud.
- Laota peale ülejäänud spinatilehed ja tüümian. Kata tainaribadega, tehes võrestiku mustri. Küpseta 180°C juures 55 minutit. Lase enne lahtilõikamist pisut jahtuda.
Säilitamine
Hoia spinatiküpsetist külmkapis ja tarvita 2 päeva jooksul. Küpsetist võib ka pärast küpsetamist külmutada.
Nõuanded
Tugevama maitse saavutamiseks võib Caciocavallo juustu asemel kasutada 120 g Gorgonzola juustu.