Koostisained (7 bruschettale)
- 300 g bataati
- 125 g brie juustu
- 150 g vaarikaid
- 1 tl pruuni suhkrut
- Näpuotsatäis tšillipulbrit
- 20 g kooritud sarapuupähkleid
- Oliiviõli
- Sool
- Viilutatud rosmariini
- Musta pipart
Valmistamine
- Peske ja kuivatage bataadid, seejärel lõigake need pikuti 5-6 mm paksusteks viiludeks ilma koorimata.
- Pange viilud kaussi, lisage oliiviõli, soola, pipart ja hakitud rosmariini. Segage hästi.
- Asetage kartuliviilud ahjuplaadile ja küpsetage ventileeritavas ahjus 200°C juures umbes 20-25 minutit.
- Kartuliviilude küpsetamise ajal lõigake brie juust 7 viiluks, püüdes saada kartuliviiludega sarnased tükid.
- Valmistage vaarikakaste: pange kastrulisse pruun suhkur, tšillipulber ja pool vaarikaid. Küpsetage madalal kuumusel 2-3 minutit, kuni segu muutub püreeks. Suruge segu läbi sõela ja koguge kaste kaussi. Lase jahtuda, seejärel lisage ülejäänud vaarikad ja segage õrnalt.
- Kui kartuliviilud on küpsed, võtke need ahjust välja. Pange igale viilule brie juustu viil ja pange tagasi ahju grillrežiimil 240°C juures 4-5 minutiks, et juust sulaks.
- Kui juust on sulanud, võtke bruschettad ahjust välja, lisage vaarikakaste ja hakitud pähklid.
- Lisage värskelt jahvatatud musta pipart ja mõned viilutatud rosmariini oksad.
Serveerimine
Serveeri bataadibruchettad kohe.
Näpunäide
Kui brie juustu pole saadaval, võite kasutada ka scamorza juustu viile sama efekti saavutamiseks.
Säilitamine
Soovitame bataadibruchettasid kohe peale valmistamist tarbida. Vaarikakastet saab varem valmistada ja soojendada serveerimise hetkel.