Koostisained (4-le portsjonile):
- 200 g mozzarella
- 2 keskmise suurusega muna
- Soola, maitse järgi
- Musta pipart, maitse järgi
- 8 viilu valget saia (pancarrè)
- 50 g täispiima
- Riivsaia, vajadusel
Valmistamine:
- Lõika ära saia viilude ääred ning kuivata mozzarella ja lõika see viiludeks. On oluline, et mozzarella oleks hästi kuiv, et see ei laseks küpsemise ajal vedelikku välja.
- Vahusta munad eraldi kausis, lisa veidi soola ja pipart.
- Võta üks saia viil ja aseta sellele mozzarella viilud, kata see teise saia viiluga nagu võileib.
- Kasta võileib piima sisse ja seejärel muna sisse, lõpuks paneerige riivsaias, hoolikalt katke saia pind ja ääred.
- Kata küpsetusplaat küpsetuspaberiga ja aseta sinna võileivad. Küpseta eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures 15 minutit staatilises režiimis.
- Pärast küpsemist võta küpsetusplaat ahjust välja ja serveeri Mozzarella in Carrozza kuumana ja sulava juustuga.
Säilitamine:
Mozzarella in Carrozza on kõige parem tarbida kohe pärast valmistamist, et säiliks krõbedus. Külmutamist ei soovitata.
Nõuanded:
Tahad lisada oma ahjus tehtud Mozzarella in Carrozzale maitseväge? Lisa täidisesse mõned anšoovisefileed – need on vastupandamatud!