Ostukorv

Šokolaaditükkidega muffinid

Koostisained (12 muffini jaoks)

  • 125 g pehmet võid (toatemperatuuril)
  • 265 g jahu
  • 135 g suhkrut
  • 135 g täispiima (toatemperatuuril)
  • 110 g muna (umbes 2 keskmist muna, toatemperatuuril)
  • 100 g tumeda šokolaadi tükke
  • 1 vanillikaun
  • 1 tl söögisoodat
  • 1 näputäis soola
  • 10 g küpsetuspulbrit

Valmistamine

  1. Lase võil seista vähemalt tund aega külmkapist väljas, et see muutuks pehmeks.
  2. Kombineeri pehme või ja suhkur suures kausis. Vahusta elektrilise mikseriga, kuni segu on kohev ja kreemjas.
  3. Lõika lahti vanillikaun ja kraabi seemned välja noaotsaga.
  4. Lisa vanilliseemned võisegu sisse ja sega korralikult läbi.
  5. Lisa munad ükshaaval ning vahusta pärast iga lisamist, et segada korralikult.
  6. Sõelu jahu, küpsetuspulber ja söögisooda otse taigna sisse. Lisa ka näputäis soola.
  7. Jätka vahustamist, kuni kuivained on taignasse segatud.
  8. Lisa piim väikeste portsjonitena, samal ajal segades, kuni taigen on ühtlane ja ilma tükkideta.
  9. Sega hulka 80 g šokolaaditükke spaatliga.
  10. Jaga taigen ühtlaselt pabervormidega kaetud muffinivormi pesadesse, täites iga pesa umbes 2/3 ulatuses.
  11. Puista peale ülejäänud šokolaaditükid.
  12. Küpseta eelsoojendatud ahjus temperatuuril 180°C 18-20 minutit, kuni muffinid on kuldpruunid ja hambatikk jääb puhtaks, kui torkad selle muffini keskossa.

Säilitamine ja Soovitused

Muffinid säilivad õhukindlas anumas kuni 2-3 päeva. Soovi korral võib muffineid külmutada ja enne serveerimist kergelt ahjus soojendada. Soovi korral võid šokolaaditükkide asemel kasutada hakitud šokolaaditükke või lisada väikseid pirnitükke, et saada maitsev šokolaadi-pirni muffin.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

© Gustus Trade OÜ

Priivaatsuspoliitika