Ostukorv

Pici pastaroog seente ja pähklite raguu’ga

Pici on traditsiooniline Toscana värske pasta, mis on selles retseptis ühendatud rikkaliku seente ja pähklite raguu’ga – maitsev ja toitev taimetoiduversioon klassikalisest raguu’st.

Koostisosad (4 inimesele):

Pici valmistamiseks:
  • 300 g durum-nisust semolina jahu
  • 160 g leiget vett
  • Näpuotsatäis peensoola
Raguu valmistamiseks:
  • 400 g erinevaid seeni (pleurotus, portobello, šampinjonid)
  • 70 g kuivatatud puravikke
  • 150 g kreeka pähkleid
  • 300 g tomatipüreed
  • 1 porgand
  • ½ sibulat
  • 1 sellerivars
  • 1 küüslauguküüs
  • 1 spl tomatipastat
  • 25 g õlis kuivatatud tomateid
  • 60 g punast veini
  • 500 g köögiviljapuljongit
  • Värskeid ürte (maitse järgi)
  • Oliiviõli (maitse järgi)
  • Peensoola ja musta pipart (maitse järgi)

Valmistamine:

  1. Pici valmistamine
    Sõelu semolina jahu tööpinnale kuhjaks ja tee keskele süvend. Lisa vesi ja näpuotsatäis soola. Sega koostisosad kahvliga, seejärel hakka kätega sõtkuma, kuni saad ühtlase ja elastse taigna. Kata taigen toidukilega ja lase 30 minutit külmkapis puhata.
  2. Raguu valmistamine
    Samal ajal kui taigen puhkab, pane kuivatatud puravikud vette paisuma. Lõika värsked seened viiludeks ja puravikud peeneks haki. Kuumuta pannil oliiviõli ja lisa peeneks hakitud porgand, sibul, seller ja küüslauk. Hauta madalal kuumusel kuni köögiviljad on pehmed, lisa tomatipasta ja sega korralikult läbi.
  3. Seente ja pähklite lisamine
    Tõsta pannile hakitud seened ja kuivatatud puravikud, maitsesta soola ja pipraga ning prae, kuni seened on pruunistunud. Lisa punane vein ja lase alkohol aurustuda. Sega juurde kreeka pähklid, tomatipüree ja köögiviljapuljong ning keeda madalal kuumusel umbes 2 tundi, kuni raguu on paksenenud ja maitsed segunenud.
  4. Pasta keetmine ja serveerimine
    Kui raguu on valmis, keeda pici soolaga maitsestatud vees umbes 6-7 minutit, kuni need on al dente. Kurna ja sega pasta raguu’ga. Serveeri kuumalt!

Säilitamine:

Pici pastat võib hoida toatemperatuuril päevakese, hoides seda kahe köögirätiku vahel. Kui soovid, võid pici ka külmutada.

Nõuanne:

Kasutage erinevaid seenesorte oma maitse järgi – näiteks puravikud, šampinjonid või muud metsaseened.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

© Gustus Trade OÜ

Priivaatsuspoliitika