Koostisained (12 muffini jaoks)
- 125 g pehmet võid (toatemperatuuril)
- 265 g jahu (soovitame Caputo 00 tüüpi kondiitrijahu)
- 135 g suhkrut
- 135 g täispiima (toatemperatuuril)
- 110 g muna (umbes 2 keskmist muna, toatemperatuuril)
- 100 g tumeda šokolaadi tükke
- 1 vanillikaun
- 1 tl söögisoodat
- 1 näputäis soola
- 10 g küpsetuspulbrit
Valmistamine
- Lase võil seista vähemalt tund aega külmkapist väljas, et see muutuks pehmeks.
- Kombineeri pehme või ja suhkur suures kausis. Vahusta elektrilise mikseriga, kuni segu on kohev ja kreemjas.
- Lõika lahti vanillikaun ja kraabi seemned välja noaotsaga.
- Lisa vanilliseemned võisegu sisse ja sega korralikult läbi.
- Lisa munad ükshaaval ning vahusta pärast iga lisamist, et segada korralikult.
- Sõelu jahu, küpsetuspulber ja söögisooda otse taigna sisse. Lisa ka näputäis soola.
- Jätka vahustamist, kuni kuivained on taignasse segatud.
- Lisa piim väikeste portsjonitena, samal ajal segades, kuni taigen on ühtlane ja ilma tükkideta.
- Sega hulka 80 g šokolaaditükke spaatliga.
- Jaga taigen ühtlaselt pabervormidega kaetud muffinivormi pesadesse, täites iga pesa umbes 2/3 ulatuses.
- Puista peale ülejäänud šokolaaditükid.
- Küpseta eelsoojendatud ahjus temperatuuril 180°C 18-20 minutit, kuni muffinid on kuldpruunid ja hambatikk jääb puhtaks, kui torkad selle muffini keskossa.
Säilitamine ja Soovitused
Muffinid säilivad õhukindlas anumas kuni 2-3 päeva. Soovi korral võib muffineid külmutada ja enne serveerimist kergelt ahjus soojendada. Soovi korral võid šokolaaditükkide asemel kasutada hakitud šokolaaditükke või lisada väikseid pirnitükke, et saada maitsev šokolaadi-pirni muffin.